Hvad er Danmarks længste ord?

Hvad er Danmarks længste ord egentlig? Og hvordan finder vi ud af det? Hvorfor er det værd at vide, hvad der er Danmarks længste ord? Læs mere her hvis du er interesseret i at vide mere om de ting man skal overveje, når man leder efter Danmarks længste ord.

Tæller lokalsprog med?

I Danmark har vi et fælles sprog og det er naturligvis dansk. Men sprog udvikler sig hele tiden. Som regel kalder vi disse udviklinger slang og det kan diskuteres gevaldigt, om slang egentlig tæller med i ordforbruget af et sprog?

Samtidig har også en del forskellige lokale variationer af dansk. Det er ikke kun dialekterne og accenterne, der er forskellige alt efter om man bor i Sønderjylland eller kommer fra Amager. De ord vi bruger, er faktisk også meget forskellige fra hinanden og vi har meget forskellige vendinger.

Hvordan bestemmer man Danmarks længste ord? Det er en god ide også at spørge sig selv, hvilke ord det egentlig er man vil inkludere i sin søgning. Tæller de lokale sprogbrug med? Og hvis ikke, hvorfor så det? En simpel ting som at skulle finde frem til Danmarks længste ord kan hurtigt blive en noget politisk affære, fordi der altid vil kunne sættes spørgsmålstegn ved de ord man inkluderer og dem man udelukker.

Skal ordet bruges i hverdagen?

Vi har ret så mange ord i den gode gamle danske ordbog, som vi egentlig ikke bruger længere. Dette skyldes blandt andet, at tiderne har ændret sig og at sproget har ændret sig med det. Visse ord er dermed blevet mindre normale at bruge og er nogle, som vi meget sjældent benytter os af.

Når man leder efter Danmarks længste ord, så er det derfor også en god ide at spørge sig selv, om ordet skal være et, som man også bruger i hverdagen?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *